Uz sākumu Jaunumi Sporta aktualitātes 3.KURSA STUDENTAM MARKAM RIEKSTIŅAM BRONZA EIROPAS ČEMPIONĀTĀ JUNIORIEM SPĒKA TRĪSCĪŅĀ AR EKIPĒJUMU
3.KURSA STUDENTAM MARKAM RIEKSTIŅAM BRONZA EIROPAS ČEMPIONĀTĀ JUNIORIEM SPĒKA TRĪSCĪŅĀ AR EKIPĒJUMU Drukāt
Svētdiena, 12 aprīlis 2015 11:10

Marks Riekstiņš 1

LSPA 3.kursa students Marks Riekstiņš, kurš vienīgais Ungārijā pārstāv Latvijas izlasi Eiropas čempionātā spēka trīscīņā ar ekipējumu, 10.aprīlī izcīnīja bronzas medaļu čempionāta junioru grupā, svara kategorijā -93 kg.

 

No 7. līdz 11. aprīlim Ungārijas pilsētā Orošazā (Oroshaza) notika Eiropas čempionāts spēka trīscīņā ar ekipējumu jauniešiem un junioriem. Latvijas izlases pārstāvis Marks Riekstiņš, sacensībā pietupās ar 310 kg smagu svara stieni, svara stieņa spiešanā guļus uzspieda 235 kg, bet vilkmē uzvilka 290 kg. Marks Riekstiņš visus deviņus piegājienus izpildīja bez kļūdām, kopsummā paceļot 835 kg.

Līdz šim Marka Riekstiņa labākais rezultāts spēka trīscīņā ar ekipējumu bija kopsumma 800 kg. Savukārt ar svaru stieni uz pleciem sportists bija pietupies ar 300 kg, svaru stieņa spiešanā guļus uzspiedis 232,5 kg un svaru stieņa vilkmē no zemes pacēlis 280 kg.

Sacensību rezultāti pieejami: http://goodlift.info/live1/onlineside.html.

Aizkraukles sporta centra atlēts Marks Riekstiņš uz Ungāriju devās kopā ar treneri Juriju Ivaņušinu un sacentās ar spēcīgākiem Eiropas junioriem vecumā no 18 līdz 23 gadiem, svara kategorijā -93 kg. Par medaļām un rekordiem šajā svara kategorijā cīnījās vēl seši sportisti no Zviedrijas, Ukrainas, Beļģijas, Ungārijas un Vācijas.

22 gadus jaunais Marks jau 5 gadus trenējas pauerliftinga sporta veidā, un sacensību rezultāti ir ļāvuši izcīnīt ne tikai uzvaras, bet arī uzstādīt vairākus Latvijas rekordus gan svara kategorijā -83 kg, gan arī svarā -93 kg. Marks Riekstiņš labprāt nokārtotu arī starptautiskās klases sporta meistara normatīvu. Smagie treniņi sporta zālē un dalība dažādās sacensībās ir tikai neliela daļa no Marka Riekstiņa dienaskārtības. Ikdienas darbi aizrit, strādājot Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā par ugunsdzēsēju-glābēju, kā arī studijās Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā. Taču brīvos brīžus Marks Riekstiņš pavada zīmējot, spēlējot ģitāru un lasot grāmatas.

Šogad šis būs jau 31.junioru un 5.jauniešu spēka trīscīņas čempionāts vīriešiem un sievietēm. Sacensībās piedalījās 128 spēka sporta atlēti no 18 valstīm, no tiem 78 vīrieši un 50 sievietes. Katru gadu spēka trīscīņas čempionāts notiek citā valstī.

Informāciju sagatavoja:
Baiba Norberte
sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Pauerliftinga federācija
Biedrība Spēka Pasaule
www.sp.lv , www.powerliftings.lv 
e-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu , mob.tālr.: +371 287 52 793

 
LSPA

LSPA notikumu kalendārs

LSPA iekštīkla autorizēšanās

Šeit Jūs uzzināsiet saistošu papildinformāciju par studiju procesu norisi. Problēmu gadījumā sazinieties: ithelpdesk@lspa.lv



Sadarbības partneri

Reklāmkarogs
Reklāmkarogs
Reklāmkarogs

Šī vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un nodrošinātu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai lspa.lv